Vi Na Blanca 2018

Entre la selecció de vins mallorquins que tenim a les nostres botigues #AgromartBalear, volem destacar un vi mallorquí del 2018 fet a Mallorca: Na Blanca.

Les vinyes estan situades a la Península de Formentor a la Serra de Tramuntana. Concretament a 60 metres d’altitud i a només 1 km del mar, al Pla de les Arenes on es formen les muntanyes del Pal i Na Blanca.

Compta amb una viticultura sostenible sense herbicides i amb adobats orgànics, prioritzant tractaments preventius menys agressius per a les plantes, fauna i medi ambient.

El sòl és profund, de naturalesa calcària i amb bon nivell de matèria orgànica.

Climatologia mediterrània amb estius càlids i secs. Primaveres i tardors plujoses. Tot i que a causa de la proximitat al mar i a la freqüència de les brises marines, els estius són menys càlids i els hiverns més temperats. D’altra banda, gràcies a l’orografia de la finca, amb el Pal al Nord, la vinya queda protegida dels temporals de tramuntana.

Característiques

Productor: Vinyes Formentor

Origen del nom: Na Blanca és la finca on s’ubiquen les vinyes

Tipus de raïm: Viognier 40%, Giró Blanc 30%, Premsal Blanc 25% i Malvasia de Banyalbufar 5 %

Dades analítiques: Grau 12,5% – Acidesa 6,1 g/L Tart. – ph 3,55

Vinificació: Anual. Un 10% del vi fermenta en barrils de 500 L, romanent durant 6 mesos amb bataneges periòdics. La resta fermenta en inox mantenint el vi sobre els seus embolics durant 6 mesos.

Producció: 15.500 ampolles

Nota de cata: Aromes de fruita d’os i de llavor amb notes florals. En boca és estructurat, amb bona acidesa i un final llarg i fresc amb records salins.