
Recepta carxofes al forn amb salsa de tomàtiga xerri
Aprèn a fer carxofes al forn amb salsa de tomàtiga xerri una manera diferent de gaudir la carxofa de temporada. Recepta fàcil i perfecta amb ingredients d’Agromart.
Ingredients necessaris per carxofa al forn:

Ingredients per a dues persones:
- 6 carxofes
- Una safata de tomàtigues xerri d’Agromart
- 2 cabeces d’all
- Formatge crema
- Una llimona
- Alfabeguera fresca
- Oli, sal i pebre bo
Passes per a cuinar carxofa al forn:
1. Com netejar i tallar les carxofes correctament
Començarem netejant i tallant les carxofes.
Recomanació: mentre aneu tallant-les, podeu fregar-hi llimona perquè no s’oxidin.



2. Bullir les carxofes per deixar-les tendres
En tenir-les totes tallades, les bullirem en aigua uns 15 minuts.



3. Preparar la safata amb carxofes i verdures al forn
Posarem un paper de forn a la safata i hi col·locarem totes les carxofes, les tomàtigues xerri i les dues cabeces d’all.
Hi afegim sal, oli i pebre bo al gust i ho enfornam 20 minuts a uns 200º.


4. Triturar la salsa de tomàtiga xerri i alfabeguera
Passats els 20 minuts, trituram les tomàtigues xerri juntament amb els alls, una cullerada de formatge crema i les fulles d’alfabeguera.
Tot ben triturat i ja tendrem la salsa a punt.




5. Emplatar carxofes amb salsa per a un aperitiu espectacular
Posarem la salsa al centre i les carxofes al voltant.
És un plat ideal per a un aperitiu.
Les carxofes s’unten en la salsa i la combinació de sabors és espectacular!
Bon profit!






Cuina saludable amb
Maria Miralles
Les propostes de la nostra nutricionista Maria Miralles estan pensades per a mantenir un estil de vida saludable, combinant l’activitat física i l’alimentació equilibrada.