
Frit Mallorquí tradicional: un clàssic de la cuina Balear
Descobreix la recepta de frit mallorquí elaborat amb ingredients d’Agromart.
Un plat típic de Mallorca.
Ingredients necessaris per fer frit mallorquí:

- 5-6 patates
- Dues safates de gírgoles
- 1 pebre vermell
- Fulles de llorer
- 1 cabeça d’alls
- 200 g de fetge
- 300 g de panxeta
- 600 g de llom o llomillo
- 3 cebes
- 100 g de pèsols
- fonoll
- Pebre coent
- Oli, sal i pebre bo
Passes per a cuinar frit mallorquí:
1. Prepara les patates: la base daurada del sabor
Dins una paella amb oli abundant, començam a fregir les patates tallades a daus petits i prèviament salades. Una vegada cuites, les retiram dins la greixonera.



2. Fregim les gírgoles: textura i aroma mediterrani
Tallam les gírgoles i les fregim. Tot ho anem reservant dins la greixonera.



3. La carn: el cor del frit amb caràcter
A continuació fregirem la carn, que abans hem trempat amb sal, oli i pebre bo. També, trossets de pebre coent, perquè el plat tengui caràcter. Començam fregint el llom, després la xulla i per acabar, el fetge.






4. El sofregit: color, oloreta i autenticitat
Fregim el pebre vermell, tallat a trossos i acompanyat d’un parell d’alls i fulles de llorer. I per acabar, fregim la ceba, tallada molt petita, amb els pèsols, el fonoll i també algunes fulles de llorer.






5. Mesclam amb amor: el gust final del nostre frit
Una vegada que tenguem tot això dins la greixonera, ho mesclam amb molta cura perquè no s’espenyin les patates i ho deixam reposar perquè tots els gusts lliguin.
Un bon frit s’ha de menjar amb una llesca de pa mallorquí i acompanyat d’olives trencades.
Bon profit!





Quin és l’origen del frit mallorquí?
El frit mallorquí és una recepta tradicional de les Illes Balears que neix del món rural. Antigament es cuinava com un plat d’aprofitament després de la matança del porc, emprant diferents parts de l’animal, com el fetge o la xulla, juntament amb productes de temporada de Mallorca. El seu gust intens i característic el convertí en un plat emblemàtic de la cuina pagesa mallorquina.


La cuina de
Maria Verger
Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten els aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de Maria Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.