Llom amb col recepta
Descobreix la recepta tradicional mallorquina de llom amb col, elaborada amb ingredients frescs d’Agromart. Autenticitat i tradició a la teva taula!
Ingredients necessaris per llom amb col:
- 1 col
- 8 tallades de llom
- Llonganissa i botifarró
- Una grapada de pinyons
- Una grapada de panses
- 2 o 3 patates
- 250g de tomàtiga sofregida
- Moraduix i llorer
- Un copa de Brandi
- Fil per embolicar
Pases per cuinar llom amb col:
1. Preparació de les fulles de col
Per començar, hem de netejar i escalfar les fulles de col amb aigua que bulli. Pensau a llevar el nervi de les fulles. Les heu d’escórrer, per llevar l’excés d’aigua, i reservar. Després, fregiu el llom (prèviament li hem posat sal i pebre bo), i tallau el botifarró i la llonganissa a rodanxes.
2. Fer els bolics
Posau una fulla de col a la base, després una tallada de llom, el botifarró (dues tallades) i la llonganissa (una tallada), i tapau-ho amb una altra tallada de llom. Per acabar, embolicau-ho amb la col com si féssim un paquet. Fermau-ho amb el fil i ja tenim el bolic fet!
3. Fregir els bolics
Amb l’oli que abans hem fregit el llom, ara hi fregim els bolics, però sols que agafin una mica de color. Després, colam aquest oli dins una greixonera i hi sofregim els pinyons. Els reservam, i repetim el procés amb les panses.
4. Preparar el sofregit
A la mateixa greixonera, hi tiram la ceba juntament amb l’all. Hi posam un poc de sal, dues o tres fulles de llorer, una culleradeta de moraduix, la tomàtiga triturada, una copa de brandi i un poc de pebre coent per donar un poc d’alegria al plat.
5. Cocció final
Hi col·locam després el bolic, les panses, els pinyons i les patates, i ho tapam d’aigua. Aquesta greixonera ha de bullir uns 3 quarts d’hora a foc moderat, vigilant molt bé que no s’aferri.
La cocció també es pot fer amb una olla a pressió. D’aquesta manera, el plat estarà llest en 10 minuts.
Bon profit!
La cuina de
Maria Verger
Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten els aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de Maria Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.