Hi ha receptes que malgrat la seva senzillesa són extraordinàriament gustoses. Avui us compartim la nostra recepta “secreta” per a fer robiols.
El rubiol és una pasta típica de Mallorca consistent en una peça de pasta de farina fina, pastada amb oli, saïm i ou, doblegada en forma semicircular i amb un farcit dolç… Nosaltres recomanem les nostres confitures locals.
La recepta que us recomanem és aquesta, molt elemental, molt senzilla.
Ingredients:
- 300 gr de sucre en pols
- 300 gr saïm
- 1 tassa petita d’oli
- 1 tassa petita d’aigua
- 5 vermells d’ou
- 1 kg de farina fluixa
Posar tots els ingredients en un bol gran i pastar-los fins que quedi una massa llisa. Agafar porcions de massa i estirar-les. Col·locar en el centre de cadascuna d’elles una cullerada del farciment triat (confitures d’Agromart!). Doblegar i tallar amb els motlles de rubiols. I ara, escalfem el forn. Perquè els rubiols quedin segellats i no s’obrin durant la cocció, el millor és pressionar lleugerament les vores amb els dits o una forquilla. Coure en el forn a 155 °C durant 25 minuts, deixar refredar i empolvorar amb sucre.
Gaudiu dels robiols!