Coca de tomàtiga xerri
Aprèn a fer una coca de tomàtiga xerri amb base cruixent, farcit cremós i un toc de pesto. Recepta autèntica, fàcil i perfecta amb ingredients d’Agromart.
Ingredients necessaris per a una coca de tomàtigues xerri:
Per a la massa:
- 160 g de farina d’espelta integral
- 70 g de mantega sense sal
- 1 ou
- 20 g de parmesà ratllat
Per a la capa de formatge:
- 100 g de formatge crema
Per a la capa de tomàtiga xerri:
- 500 g de tomàtiga xerri Agromart
Per a la salsa pesto:
- Alfabeguera
- Pinyons
- Parmesà
També necessitaràs:
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre bo
- Orenga
Passes per a cuinar una coca de tomàtigues xerri:
1. Prepara la base cruixent de la coca
Integra la farina d’espelta amb la mantega (que ha d’estar a temperatura ambient). Mescla bé fins que quedi una textura d’arena humida. Afegeix l’ou i el formatge parmesà ratllat, integra-ho bé tot i deixa reposar la pasta.
2. Prepara un farcit cremós i aromàtic
Mentrestant, prepara el farcit. Mescla el formatge crema amb oli, sal, pebre bo i orenga. Talla les tomàtigues xerri per la meitat i prepara-les amb oli, sal i pebre bo al gust.
3. Munta la coca com un/a professional
Damunt un paper de forn, estira la pasta amb un aprimador (no és necessari que quedi en forma rodona). Unta-hi la capa de formatge, deixant un marge d’uns 3 centímetres als costats, i a sobre, col·loca-hi totes les tomàtigues.
4. Enforna fins a la perfecció
Tanca els laterals manualment i enforna la coca a 180 graus uns 30 minuts.
5. Dóna-li el toc final amb pesto i parmesà
Per acabar, prepara el pesto amb les fulles d’alfabeguera, els pinyons torrats, sal, oli, pebre bo, un all i formatge pesto ratllat. Quan la coca estigui cuita, decora-la amb el pesto i làmines de formatge parmesà.
Bon profit!
Cuina saludable amb
Maria Miralles
Les propostes de la nostra nutricionista Maria Miralles estan pensades per a mantenir un estil de vida saludable, combinant l’activitat física i l’alimentació equilibrada.