Canelons de bolets i gambes
Ingredients Canelons de bolets i gambes
- 100g de xampinyons
- 100g de bolets variats
- 1 pastanaga
- 1 ceba tendre petita
- 1 all
- 200g de gambes pelades congelades
- 1 cullerada sopera de Maizena
- Mitja copa de vi blanc sec
- 100g de crema de formatge
- 10 làmines de canelons
- 100g de mescla de formatges ratllats (emmental, mozzarella, gouda, cheddar)
- 30g d’oli d’oliva Ecològic extra
- Sèsam
- Sal i pebre bo
Ingredients beixamel
- 500 ml de llet
- 1 cullerada sopera de mantega
- 2 cullerades soperes de Maizena
- Sal i pebre bo
- Nou moscada
- Mitja copa de Pedro Ximénez
Preparació Canelons de bolets i gambes amb beixamel
1.
Per començar posarem les plaques dels canelons en aigua calenta. Tallarem la ceba i l’all molt petit. Tallarem els xampinyons, els bolets i la pastanaga a daus molt petits. Netejarem les gambes i les tallarem per la meitat.
2.
En una paella sofregirem la ceba i l’all. Quan la ceba comenci a canviar el color, hi afegirem els xampinyons, els bolets, la pastanaga, sal i pebre bo al gust i hi posarem el vi. Anam remenant uns 10 minuts i hi afegirem les gambes. Seguim remenant uns minuts més. Incorporam la Maizena i el formatge cremós i seguim remenant fins que tenguem una pasta lligada i cremosa. Reservam i deixarem refredar.
3.
Preparació Beixamel: Dins el vas d’un robot de cuina hi posam tots els ingredients menys el tassó de Pedro Ximénez (8 minuts-100- velocitat 4). Una vegada ha baixat la temperatura a 50 graus hi ficarem el Pedro Ximénez (4 minuts velocitat 5).
4.
Farcirem les plaques de canelons amb la barreja de bolets i gambes i els col·locarem dins un recipient untat d’oli que pugui anar al forn. En tenir tots els canelons farcits, els cobrirem amb la salsa beixamel.
5.
Finalment ho cobrirem tot amb la barreja de formatges i ho posarem al microones uns 15-20 minuts. Ho servirem amb ruca i llavors de sèsam.
Bon Profit!
La cuina de
Maria Verger
Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten els aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de María Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.