Paella de bacallà
Ingredients (per a 6 persones)
- 100 ml d’oli verge extra
- 450g de bacallà salat esmicolat
- 1 ceba
- 150 g de pastanagó
- 200 g de verdures per fer paella ( mongetes verdes planes, i “garrafó”)
- 150 g de colflori
- Un manat d’espinacs
- 1 cc de comí
- 600 g d’arròs bomba
- 1 tassó de vi blanc (no dolç)
- 2 L aprox de brou de peix*
Preparació Brou de peix
Dins una olla posam 50 g d’OVE i preparam un sofregit començant per dos alls, 1 ceba tallada a daus, 4 tomàtigues de ramellet ratllades, 3 cs de julivert tallat, un porro tallat a rodanxes, 1 c s de pebre vermell tap de cortir, 2 l d’aigua, 1/4 de peix de roca o morralla, 1/4 de gerret, 1/2 cap de rap 1 cranc (si n’hi ha), molt poca sal o gens.
Preparació arrós amb bacallà
1.
A primera hora del matí, rentar el bacallà i posar en aigua calenta 10′, treure, rentar novament i deixar en aigua normal durant tot el matí si voleu es pot canviar l’aigua vàries vegades més.
2.
Dins un calderó hi posarem l’oli, un cop calent sofregirem seguint aquest ordre: El bacallà (premsat i sense gens d’aigua), la ceba tallada a daus molt petits. El pastanagó a rodanxes, la mescla de mongetes, la colflori a ramellets no molt grossos, els espinacs rentats i triades les fulles les tallarem a juliana.
3.
Quan ho tenim ben sofregit hi posarem l’arròs i el torrarem un poc, hi afegirem el comí, un tassó de vi blanc (no ha de ser dolç) i un cop ha evaporat, tot d’una, hi posarem el brou de peix que prèviament haurem colat i que tendrem bullint (dues mesures de brou per una d’arròs).
4.
Ho mesclam bé i tastarem com està el punt de sal, rectificarem si fa falta, ho deixarem coure a foc viu uns 15′ (controlarem si li falta brou i rectificarem) el taparem amb un drap de cuina i el deixarem reposar 5′ i ja està a punt d’emplatar.
5.
Vos aconsell preparar un allioli o maonesa amb un poc d’all per acompanyar aquest excel·lent plat.
Bon profit!
La cuina de
Maria Verger
Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten dels aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de María Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.