
arròs brut tradicional: un clàssic de la cuina Balear
Descobreix la d’arròs brut elaborat amb ingredients d’Agromart.
Un plat típic de Mallorca.
Ingredients necessaris per fer arròs brut:

- Carn magra (150 g)
- Costella de porc (150 g)
- Conill (200 g)
- Pollastre (200 g)
- Caragols (300 g)
- Pèsols (100 g)
- Mongetes (100 g)
- Brou
- Arròs
- 1 ceba
- 2 alls
- 1 pebre vermell
- 1 pot de tomàtiga triturada
- Carn de nyora
- Pebre coent
Passes per a cuinar arròs brut:
1. Sofregit inicial de la carn
Dins una greixonera hi posam oli d’oliva verge extra i un pebre coent. A continuació hi posarem la carn magra, les costelles, el conill, el pollastre… i ho sofregirem tot amb un poc de sal i pebre bo.



2. Afegir verdures i base de sofrit
Quan la carn ja ha agafat color, hi afegim la ceba tallada petita, els alls i una tira de pebre vermell tallat petit. A continuació, hi afegim una cullerada de pasta de nyora i 200gr de tomàtiga triturada.



3. Incorporació de mongetes, brou i arròs
Quan ho tenguem ben sofregit, hi afegim les mongetes fines, el brou i l’aigua. I una vegada que la carn estigui cuita, hi incorporam els caragols, els xítxeros i l’arròs.



4. Control de la cocció de l’arròs
Deixam coure l’arròs uns 12 minuts, perquè en aturar el foc, la greixonera seguirà a molta temperatura i no aturarà de bullir tot d’una.


5. Preparació i afegit de la picada tradicional
Abans d’aturar el foc hem de pensar a afegir-hi una picada (això és bàsic a tots els arrossos bruts). Ha de dur un poc de fetge (que hem sofregit amb la carn), sobrassada, all i julivert i un poquet de canyella. I molt important: un bri de safrà.
És un plat molt nostre, molt típic de Mallorca i sobretot de la part rural. Un arròs brut es pot fer amb els ingredients que trobem de temporada.
Bon profit!




Història i Origen de l’Arròs Brut
L’Arròs Brut té el seu origen a les cuines rurals de Mallorca. Antigament, aquest plat es preparava amb ingredients que eren a l’abast dels pagesos, utilitzant carns de caça, verdures de temporada i espècies que li donaven un sabor ben particular. Tot i que amb el temps la seva preparació ha evolucionat, l’essència continua essent la mateixa: un plat calent, gustós i amb un marcat caràcter mediterrani.
Aquest plat destaca no només pel seu sabor, sinó també per la seva capacitat d’adaptació. Depenent de la zona o de la família que el prepari, l’Arròs Brut pot variar en els seus ingredients, sempre respectant la base caldosa i ben especiada.


La cuina de
Maria Verger
Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten els aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de Maria Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.





Ofertes a Mallorca