Carxofes amb cuixot salat
Ingredients carxofes amb cuixot salat
- 4 carxofes molt tendres
- 4 vermells d’ou
- 100ml de salsa de soja
- llimona
- 200g de cuixot salat, llescat fi i tallat a trossos petits
- Sal
- oli
- aigua
Preparació carxofes amb cuixot salat
1.
Posar els vermells d’ou a madurar unes 3 hores amb la salsa de soja.
2.
Tallar el tronc de la carxofa al ras i que quedi pla. Llevar les primeres fulles amb l’ajuda d’un ganivet. Quan les fulles ja siguin tendres, tallar-les totes de cop.
3.
Coure les carxofes 15 minuts amb aigua, una cullerada de sal i una tallada de llimona. Un cop cuites deixar escórrer i refredar. Obrir les fulles formant una flor i aplanar un poc el centre.
4.
Dins una paella amb un poc d’oli, fregir primer la base de la carxofa fins que tengui color, girar i fregir l’altra cara.
5.
Col·locar les flors de carxofa dins el plat on s’han de servir. Cobrir amb trossos de cuixot cuit 30 segons al microones en mig de dos papers de cuina. Posar el vermell d’ou al centre i regar amb unes gotes de salsa de soja.
Bon Profit!
La cuina de
Maria Verger
Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten els aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de María Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.