
Com fer panades recepta
Descobreix la recepta de panades elaborades amb ingredients d’Agromart. Una tradició típica de Pasqua a Mallorca.
Ingredients necessaris per a les panades:

Ingredients per fer la pasta de les panades:
- 200ml de llet
- 200ml d’oli
- 100ml de saïm fos
- 575gr de farina
Ingredients del farcit de les panades:
- 1kg de carn d’ovella roja mallorquina
- 400gr de pèsols
- Un manat de grells
- Sobrassada
- Ventresca
- Sal
- Pebre bo
- Pebre bord de tap de cortí
- Oli d’oliva
Passes per a cuinar panades típiques:
1. Prepara la pasta de les panades mallorquines pas a pas
Començarem fent la pasta. Integra la llet, l’oli, el saïm fos i la farina. Quan estigui llesta, deixa-la reposar tapada amb un pedaç.



2. Com fer el farcit tradicional per a panades de Pasqua
Prepara el farcit: talla a trossos petits els grells, mescla-ho amb els pèsols i afegeix-hi les espècies: sal, oli, pebre bo i pebre bord. Trosseja la sobrassada i la ventresca (el farcit és a gust del consumidor, hi pots posar el que vulguis. De fet, les panades tradicionals mallorquines sols duien carn de mè).



3. Dona forma a les panades amb la mida ideal
Per fer les panades, prepara bolles de 100gr de pasta i bolletes de 25gr de pasta que serviran de tapadora.



4. Omple i tanca les panades com es fa a Mallorca
Estira la pasta amb un aprimador i, amb l’ajuda d’un motlle o a mà, ves donant-li forma. Ara sols queda farcir i tancar la panada.



5. Enforna les panades i deixa-les refredar abans de servir
Encalenteix el forn a 200 graus i, quan sigui calent, enforna-hi les panades 10 minuts. Després, baixa l’escalfor a 180 graus i deixa que es facin les panades durant 1 hora aproximadament. Per a consumir-les, deixa que es refredin un poc.
Bon profit!






La cuina de
Maria Verger
Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten els aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de Maria Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.