![Escabetxo de gató](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/septiembre-platos-22-baja-7-300x225.jpg)
Escabetxo de gató
Ingredients
- Gató també pot ser mussola, rajada
- Ceba
- Alls
- Carxofes
- Pastanagó
- Colflori
- Oli
- Farina
- Aigua
- Vinagre
- Vi blanc
- Llorer
- Pebre bord
- Guindilla
Preparació
1.
Talleu el gató a trossos d’uns 5 cm, poseu sal i pebre bo al gust. Abans de fregir passa-ho per farina.
2.
Peleu les cebes i les talleu a juliana.
3.
Arregleu les carxofes i les talleu, han de sortir 8 o 10 trossos.
4.
Talleu la colflori en ramells no massa grossos.
5.
Peleu el pastanagó i el talleu a rodanxes
6.
Poseu l’oli al foc dins una paella i fregiu el gató, en tenir color el guardeu dins una greixonera. Colau aquest oli i netegeu la paella amb un paper de cuina
7.
Reutilitzeu aquest oli i aneu fregint els ingredients, cada cop que estiguin cuits les coleu i les poseu damunt el gató formant capes,reutilitzau l’oli fins acabar de fregir-ho tot. Poseu dues cullerades soperes d’oli dins la paella sofregiu una guindilla(opcional), una cabeça d’alls, dues cullerades de farina i quan està torrada una fulla de llorer, una cullerada petita de pebre bort de tap de cortí,1/2 tassó de vinagre, 1/2 tassó de vi blanc, un tassó d’aigua(si ho voleu més suau li poseu 1/2 tassó més d’aigua), remeneu contínuament, no s’han de formar grums, sal, en bullir atureu el foc espereu que refredi un poc i ho tireu dins la greixonera procurant que quedi la verdura coberta.
8.
El deixem reposar (és més bo si el deixem un dia).
I… bon profit!!!
![Peix escabetxat](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/septiembre-platos-22-baja-6-1024x768.jpg)
![Peix escabetxat](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/septiembre-platos-22-baja-8-1024x768.jpg)
![Maria Verger](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/receta-peix-escabetxat.00_00_04_06.Imagen-fija033-1024x576.jpg)
La cuina de
Maria Verger
Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten dels aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de María Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.
![Escabetxo de gató](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/receta-peix-escabetxat.00_00_01_16.Imagen-fija030-1024x576.jpg)
Aquesta recepta de gató en escabetx casolà es molt senzilla i tradicional, es pot elaborar amb qualsevol peix al teu gust.
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/receta-peix-escabetxat.00_00_45_09.Imagen-fija032.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/receta-peix-escabetxat.00_03_29_13.Imagen-fija034.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/receta-peix-escabetxat.00_04_10_01.Imagen-fija035.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/receta-peix-escabetxat.00_04_52_06.Imagen-fija036.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/receta-peix-escabetxat.00_05_34_17.Imagen-fija037.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/receta-peix-escabetxat.00_07_36_16.Imagen-fija038.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/receta-peix-escabetxat.00_09_15_09.Imagen-fija039.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/receta-peix-escabetxat.00_10_18_07.Imagen-fija040.jpg)
![Escabetxo de gató](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/receta-peix-escabetxat.00_10_43_04.Imagen-fija042-1.jpg)
![Escabetxo de gató](https://agromart.es/wp-content/uploads/2022/10/receta-peix-escabetxat.00_00_27_00.jpg)