• Skip to main content
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
Agromart logo

Agromart

Pagesos de tota la vida

  • Botigues
  • Productes
    • Agromart
    • Carn
    • Espécies
    • Fruites i verdures
    • Gelats
    • Forn
    • Fruits Secs
    • Ous
    • Peix i Marisc
    • Sucs i Begudes
    • Vins
    • Catàleg
  • En Oferta
  • Nosaltres
  • Notícies
    • L’Empresa
    • Productes
    • Receptes
    • Esport
  • Contacte
  • ENG /
  • ESP /
  •   971 64 74 56

Sopes Mallorquines

Ingredients

  • Oli d’oliva extra verge o ecològic
  • 3 alls
  • 1 pebre de cirereta
  • 1/2 de carn magra o costelleta de porc
  • 1 ceba
  • 1 manat de grells
  • 1 porro (Sa part blanca)
  • 5 tomàtigues de ramellet ratllades
  • 1 col
  • 1/2 colflori
  • 1 manat de julivert
  • 200 g d’esclata-sangs
  • 1 cullerada de pebre bord “Tap de Corti”
  • Sal, pebre bo, aigua
  • Sopes (pa moreno especial llescat molt prim)

Preparació

Començareu netejant tota la verdura que hi volem posar, i la deixam escórrer.

Posau una bona greixonera al foc amb oli d’oliva extra verge o ecològic (3 cullerades amb la cullera de cuinar). En estar calent, hi tirau els alls i la guindilla”. En estar els alls daurats retirau-los. Posau a sofregir la carn. Ha d’estar ben daurada. (El sofregit és el procés més laboriós, però fa que els resultats siguin molt millors).

Hi posau sal, pebre bo, sucau un poc la guindilla i la retirau. Un cop la carn estigui cuita li anau posant les verdures ben tallades (mirau el video a YouTube “Les receptes de Maria Verger”).

Seguiu aquest ordre:

  • La ceba.
  • Els grells.
  • El porro.

Sempre ho remenau per mesclar i sofregir-se tot:

  • La tomàtiga ratllada.
  • La col.
  • El julivert.
  • Una cullerada de “tap de Corti”.
  • Sal

Continuem remenant i mesclant tots els ingredients. Posau l’aigua que tapi les verdures i deixau bullir 5′. Afegiu els esclata-sang o altres bolets. També hi podeu posar carxofes.

Rectificar de sal i deixar coure fins que la verdura i la carn siguin cuites. Escorrin la verdura del brou.

Dins una greixonera posareu una capa fina de sopes i per damunt hi repartireu la meitat de la verdura sense brou. Repetireu una segona capa de sopes i cobrireu amb la resta de les verdures. Les deixau reposar damunt el fogó calent (sense foc).

I ja teniu les sopes fetes a punt per menjar. Bon Profit!!!

* Si les voleu sense carn, botau la primera part i començau el sofregit amb les verdures. Si us ve de gust, també hi podeu posar bledes i espinac després de la col.

La cuina de
Maria Verger

Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten dels aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de María Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.

Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Sopes Mallorquines
Entrada anteriorLa producció local de 2022
Següent entradaRevista Hivern 2022Revista Agromart #2
▸ Receptes  

Sidebar

Troba la teva botiga

AGROMART
Totes les botigues →

Entrades recents

  • Ofertes
  • Fibló Blanc i Fibló Rosat Vins exclusius a botigues Agromart
  • Agromart i Fundació HOPE: suport i menys malbaratament
  • Agromart comercialitzarà un any més els cítrics de Sóller
  • Greixera de faves i pèsols
  • Programa de modernització del comerç
  • Nova màquina dispensadora de productes de neteja
  • Cuinat de mongetes
  • Revista Primavera 2023
  • Amor Local ♥
La terra és un préstec

La terra és un préstec

Agromart

  • Botigues
  • Esport
  • L'Empresa
  • Productes
  • Receptes
  • Revista
AGROMART logo

Segueix-nos a les xarxes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • CAT /
  • ENG /
  • ESP /

regala salut

des de 30€

Targetes Regal

Obsequia els teus éssers estimats amb les molt pràctiques i elegants targetes recarregables de Agromart.

Més informació →
Targetes regal

Apunta't al nostre butlletí

Estigues informat de totes les nostres novetats i rep descomptes especials i ofertes exclusives per a tu.

“Si tens salut i felicitat, tens la riquesa que necessites. Si també dones suport als productors locals i consumeixes aliments de temporada, fas que tot vagi millor. Tots som un organisme.”

pescado fresco

Peix i marisc fresc per a una dieta equilibrada

El canvi sempre es local

El canvi sempre és local

✆ Tel. 971 64 74 56

  • Botigues
  • Catàleg
  • Nosaltres
  • Productes
  • Treballa
  • Notícies

▸   Les nostres Ofertes

Contacte →

Les nostres botigues

Artà

Binissalem

Blanquerna

Bunyola

Campos

Catalunya

Es Cruce

Es Secar de la Real

Inca

Manacor

Pollença

Porreres

Port d’Alcúdia

Portals Nous

Sa Cabaneta – Marratxí

Santanyí

Sineu

Sóller

Son Oliva

Son Rapinya

Son Rossinyol

© 2023 · AGROMART · Tots els drets reservats · Avís Legal i Política de Privacitat · Ús de Cookies
Web feta per La Nave Nodriza

Producció Integrada Balears