Escabetxo de gató
Ingredients
- Gató també pot ser mussola, rajada
- Ceba
- Alls
- Carxofes
- Pastanagó
- Colflori
- Oli
- Farina
- Aigua
- Vinagre
- Vi blanc
- Llorer
- Pebre bord
- Guindilla
Preparació
1.
Talleu el gató a trossos d’uns 5 cm, poseu sal i pebre bo al gust. Abans de fregir passa-ho per farina.
2.
Peleu les cebes i les talleu a juliana.
3.
Arregleu les carxofes i les talleu, han de sortir 8 o 10 trossos.
4.
Talleu la colflori en ramells no massa grossos.
5.
Peleu el pastanagó i el talleu a rodanxes
6.
Poseu l’oli al foc dins una paella i fregiu el gató, en tenir color el guardeu dins una greixonera. Colau aquest oli i netegeu la paella amb un paper de cuina
7.
Reutilitzeu aquest oli i aneu fregint els ingredients, cada cop que estiguin cuits les coleu i les poseu damunt el gató formant capes,reutilitzau l’oli fins acabar de fregir-ho tot. Poseu dues cullerades soperes d’oli dins la paella sofregiu una guindilla(opcional), una cabeça d’alls, dues cullerades de farina i quan està torrada una fulla de llorer, una cullerada petita de pebre bort de tap de cortí,1/2 tassó de vinagre, 1/2 tassó de vi blanc, un tassó d’aigua(si ho voleu més suau li poseu 1/2 tassó més d’aigua), remeneu contínuament, no s’han de formar grums, sal, en bullir atureu el foc espereu que refredi un poc i ho tireu dins la greixonera procurant que quedi la verdura coberta.
8.
El deixem reposar (és més bo si el deixem un dia).
I… bon profit!!!
La cuina de
Maria Verger
Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten dels aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de María Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.
Aquesta recepta de gató en escabetx casolà es molt senzilla i tradicional, es pot elaborar amb qualsevol peix al teu gust.