Greixera de faves i pèsols
En aquesta recepta s’aprofiten al màxim les verdures. És un plat molt senzill, amb molt pocs ingredients i deliciós si us agraden les faves tendres.
Maria Verger
Ingredients
- 1 kg de bessons de faves
- ½ kg de pèsols
- ½ kg de carxofes (arreglades)
- 1 kg de patates
- 1 ceba
- 5 tomàtigues de ramallet o tomàtiga triturat en conserva
- ½ de costella baixa
- Una tallada de camaiot d’un cm de gruixada
- 1 ou bollit per persona
- 1 brot de moraduix fresc
- 1 brot d’herbasana fresca
- 1 cabessa d’alls
- 1 fulla de llorer
- 1 pebre coent
- 1 platet de caragols bollits
- 1 tassonet de brandy
Preparació
1.
Dins l’olla de pressió posarem l’oli d’oliva amb el pebre coent, sofregirem una mica i ho xafarem.
2.
Després ho retirem i seguirem sofregint la carn, un cop tingui color posarem el camaiot, la ceba, la cabessa d’alls, la fulla de llorer, el brot de moraduix fresc, el brot d’herbasana, la tomàtiga ratllada i el brandi.
3.
Un cop evaporat l’alcohol incorporarem les verdures: els bessons de fava, els pèsols, les carxofes, les patates i els caragols.
4.
Cobrirem d’aigua, rectificarem de sal, taparem l’olla i deixarem bullir 10-12 minuts.
5.
A l’hora de servir el plat, l’acompanyarem amb un ou bullit tallat per la meitat.
Bon profit!
La cuina de
Maria Verger
Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten dels aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de María Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.