
“Amb formatge i pa, la taula posada està.”
Els refranys i dites populars reflecteixen una cultura antiga i tradicional, per aquest motiu volem reivindicar alguns sabors de Mallorca, que són essencialment locals, i especialment per la seva cuidada elaboració. Els formatges cremosos, i el iogurt són dos d’aquests selectes sabors…
Sens dubte hi ha sabors que ens atrapen, i aquest és el cas d’un dels productes lactis dels quals avui us parlarem, fruit de l’excel·lent treball de Formatges Tramuntana: un formatge de cabra i un iogurt. Passem la paraula als experts artesans de Formatges Tramuntana…
“Sa Cabreta” Formatge tendre de cabra
Un formatge de forma cilíndrica, de pes aproximadament 300-350 gr. Elaborat amb llet de pasteuritzada de cabra procedent de la pròpia explotació amb ferments naturals. Llet pasteuritzem en cuba, dolçament al bany maria, un formatge amb el mínim d’aigua, d’aquí el seu exquisit sabor.
Nota de tast: olor de terra humida i bolets, l’interior posseeix una olor caprina neta i làctic de iogurt i nata. Notes de cereal i fruita seca. Textura semiblanda que amb el temps evoluciona a més dura. Sabor amb una acidesa agradable de caràcter afruitat (cítrics) i persistent.

Iogurt natural de cabra
Iogurt elaborat amb llet de pasteuritzada de cabra procedent de la pròpia explotació de Formatges Tramuntana a Pollensa. Presentat amb un pot Cilíndric de 350 ml. Fet amb Llet pasteuritzada de cabra, clorur càlcic i ferments làctics.
Nota de tast: L’interior posseeix una olor caprina neta i làctic de iogurt. Malgrat no contenir cap mena d’edulcorant ni sucre, conté notes dolces. Textura cremosa. Es dissol molt bé. Sabor amb baixa acidesa.
Us recomanem aquests productes, locals, saborosos i especialment gustosos.