Cuinat de mongetes
Ingredients
- 300 g de mongetes blanques
- 30 g d’oli d’oliva extra Ecològic
- 1 cap d’alls
- 1 ceba
- 1 c de moraduix
- 1 fulla de llorer
- 1 c de comí
- 4 tomàtigues de ramellet
- 700 g de col
- 300 g de carabassa
Preparació
- Es posen a hidratar les mongetes el dia anterior, unes 12 hores, amb aigua sense clor.
- A l’olla de pressió es posa l’oli a escalfar, a continuació es sofregeix la cap d’alls sencera, després li posam la ceba i quan estigui daurada hi tiram la fulla de llorer, una culleradeta de moraduix, una culleradeta de comí, remenam bé i posam la tomàtiga de ramellet ratllat.
- Seguim amb el sofregit, posam sal, la col trossejada, remenam perquè es mescli bé, després li posam la carbassa, les mongetes i l’aigua.
- Tornam a remoure i mesclam bé tots els ingredients, rectificam de sal, tapam l’olla i la deixam coure a pressió 25 minuts.
Esper que vos agradi!
Bon profit!!
La cuina de
Maria Verger
Avui et mostrem com elaborar unes riques mongetes blanques amb verdures. Fesols o mongetes són les llavors obtingudes de moltes varietats de plantes lleguminoses que des de fa milers d’anys són bàsics en l’alimentació.