Receptes típiques d’Agromart del mes de gener
Mallorca compta amb una gran diversitat culinària i, per això, a Agromart ens encanta oferir-vos receptes!
La nostra illa ofereix ingredients únics i tradicionals que han enriquit la nostra gastronomia al llarg dels anys.
A continuació, trobaràs una selecció de receptes típiques mallorquines, així com creacions modernes d’Agromart ideals per a gaudir durant el mes de gener.
L’ espinagada de col i llom és una elaboració típica per Sant Antoni. Consisteix en una massa farcida de verdures i carn. En aquest cas col, colflori i llom.
La massa es fa amb aigua, oli d’oliva, una cullerada de saïm i farina, aconseguint una textura que aguanta bé el farciment.
El farcit es prepara amb col i colflori, grells, porro i alls, amanit amb sal, pebre bo, pebre bord de tap de cortí i una mica de pebre vermell coent (cirereta) per afegir un toc picant.
Es col·loca el llom damunt de les verdures, es tanca la massa formant una espècie de panada allargada i es posa al forn.
El resultat és una espinagada deliciosa, ideal per gaudir de la gastronomia tradicional mallorquina.
La coca de sobrassada és un dolç mallorquí esponjós i saborós, on la sobrassada aporta un toc únic i característic.
Per preparar-la es mesclen ous, sucre, oli de gira-sol, llet, farina de força i llevat en pols, fins a obtenir una massa suau.
S’enforna fins que quedi ben daurada i es serveix amb un toc final de sucre en pols.
Aquesta coca és un clàssic de la rebosteria mallorquina.
Noves receptes Agromart
I tu, què opines?
Quina és la recepta típica d’aquest mes per a tu?
Fes-nos-ho saber a través de les nostres xarxes socials d’Agromart i comparteix els teus plats preferits amb nosaltres!