Espinagada de col i llom
Ingredients espinagada de col i llom
- 1 tassó d’aigua
- 1 tassó d’oli d’oliva
- 1 cullerada de saïm
- Farina normal. La que absorbeix, aprox. 500 g.
- 1/2 col
- 1/2 colflori
- 6 grells
- 1 porro
- 1/2 kg de llom
- 3 o 4 alls
- Sal
- Pebre bo
- Pebre bord de tap de cortí
- Pebre vermell coent (cirereta)
- Oli d’oliva verge extra
- 1h i 15 min. de forn a 170/180 graus, segons el forn.
Preparació espinagada de col i llom
1.
Primer, encenem el forn perquè agafi temperatura. Trempam el llom amb sal i oli, pebre bo, pebre bord de tap de cortí i pebre vermell coent. El deixam reposar.
2.
Tallam totes les verdures a trossets petits, la trempam i la remenam amb les mans, fent pressió perquè mescli bé i perdi l’aigua. Ho deixam reposar mentre pastam, en un altre recipient, la pasta de l’espinagada.
3.
La deixam reposar i tallam el llom a tires. Estiram la pasta (ha de quedar ben prima) en forma rectangular i tallam els 4 cantons, per evitar un excés de pasta en tancar l’espinagada.
4.
Hi col·locam un llit de verdures, el cobrim amb el llom i per acabar, una altra vegada verdura.
5.
Tancam l’espinagada amb l’ajuda del paper de forn. L’enfornam a 180 graus 1h i 15 minuts.
Bon Profit!
La cuina de
Maria Verger
Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten els aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de María Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.