Sopes Mallorquines
Ingredients
- Oli d’oliva extra verge o ecològic
- 3 alls
- 1 pebre de cirereta
- 1/2 de carn magra o costelleta de porc
- 1 ceba
- 1 manat de grells
- 1 porro (Sa part blanca)
- 5 tomàtigues de ramellet ratllades
- 1 col
- 1/2 colflori
- 1 manat de julivert
- 200 g d’esclata-sangs
- 1 cullerada de pebre bord “Tap de Corti”
- Sal, pebre bo, aigua
- Sopes (pa moreno especial llescat molt prim)
Preparació
Començareu netejant tota la verdura que hi volem posar, i la deixam escórrer.
Posau una bona greixonera al foc amb oli d’oliva extra verge o ecològic (3 cullerades amb la cullera de cuinar). En estar calent, hi tirau els alls i la guindilla”. En estar els alls daurats retirau-los. Posau a sofregir la carn. Ha d’estar ben daurada. (El sofregit és el procés més laboriós, però fa que els resultats siguin molt millors).
Hi posau sal, pebre bo, sucau un poc la guindilla i la retirau. Un cop la carn estigui cuita li anau posant les verdures ben tallades (mirau el video a YouTube “Les receptes de Maria Verger”).
Seguiu aquest ordre:
- La ceba.
- Els grells.
- El porro.
Sempre ho remenau per mesclar i sofregir-se tot:
- La tomàtiga ratllada.
- La col.
- El julivert.
- Una cullerada de “tap de Corti”.
- Sal
Continuem remenant i mesclant tots els ingredients. Posau l’aigua que tapi les verdures i deixau bullir 5′. Afegiu els esclata-sang o altres bolets. També hi podeu posar carxofes.
Rectificar de sal i deixar coure fins que la verdura i la carn siguin cuites. Escorrin la verdura del brou.
Dins una greixonera posareu una capa fina de sopes i per damunt hi repartireu la meitat de la verdura sense brou. Repetireu una segona capa de sopes i cobrireu amb la resta de les verdures. Les deixau reposar damunt el fogó calent (sense foc).
I ja teniu les sopes fetes a punt per menjar. Bon Profit!!!
* Si les voleu sense carn, botau la primera part i començau el sofregit amb les verdures. Si us ve de gust, també hi podeu posar bledes i espinac després de la col.
La cuina de
Maria Verger
Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten dels aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de María Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.