Frit de pastanagues
Aquesta és una desconeguda recepta de frit de pastanaga morada, també coneguda com safarnària. Aquest tipus de pastanaga té un cert toc picant i és una mica menys dolç que la pastanaga taronja.
Maria Verger
Ingredients
- 1/2 litre d’oli d’oliva verge ecològic
- 40 g de pinyons
- 50 g de panses
- 1 botifarró
- 200 g de panxeta
- 1/2 colflori
- 10 grells
- 1 manat de fonoll
- 3 manats de pastanagues morades.
Preparació
- Cadascun dels ingredients es fregeixen per separat, un cop cuits es posen dins una greixonera grossa.
- Començarem pels pinyons, les panses, el botifarró, la ventresca, en aquest ordre.
- Ara fregirem les pastanagues tallades a rodanxes fines i en treure-les de la paella les deixarem escórrer en un colador per treure l’excés d’oli, un cop escorregut es posen a la greixonera.
- Anirem afegint oli a la paella a mesura que ho necessitem i reutilitzant el que hem escorregut.
- El mateix farem amb la colflori, tallada en ramells petits, els grells, tallats petits i una mica abans de finalitzar aquesta cocció afegirem el fonoll tallat fi.
- Quan tinguem tots els ingredients a la greixonera la col·locarem sobre el foc i mesclarem amb molta cura fins que estigui molt calent.
Esper que us agradi!
Bon profit!!
La cuina de
Maria Verger
El frit de pastanaga morada és una recepta tradicional de Mallorca, tan tradicional i antiga que fins i tot arriba a ser desconeguda per a molts mallorquins. El frit és un clàssic a Mallorca, un guisat sec amb ingredients de temporada i adaptat a les diferents èpoques de l’any. Aqueste es fa entre març i maig que és l’època de la pastanaga morada.