![Frit de pastanaga morada](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/pastanaga-01-300x225.jpg)
Frit de pastanagues
Aquesta és una desconeguda recepta de frit de pastanaga morada, també coneguda com safarnària. Aquest tipus de pastanaga té un cert toc picant i és una mica menys dolç que la pastanaga taronja.
Maria Verger
Ingredients
- 1/2 litre d’oli d’oliva verge ecològic
- 40 g de pinyons
- 50 g de panses
- 1 botifarró
- 200 g de panxeta
- 1/2 colflori
- 10 grells
- 1 manat de fonoll
- 3 manats de pastanagues morades.
![Frit de pastanagues](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/pastanaga-02.jpg)
Preparació
- Cadascun dels ingredients es fregeixen per separat, un cop cuits es posen dins una greixonera grossa.
- Començarem pels pinyons, les panses, el botifarró, la ventresca, en aquest ordre.
- Ara fregirem les pastanagues tallades a rodanxes fines i en treure-les de la paella les deixarem escórrer en un colador per treure l’excés d’oli, un cop escorregut es posen a la greixonera.
- Anirem afegint oli a la paella a mesura que ho necessitem i reutilitzant el que hem escorregut.
- El mateix farem amb la colflori, tallada en ramells petits, els grells, tallats petits i una mica abans de finalitzar aquesta cocció afegirem el fonoll tallat fi.
- Quan tinguem tots els ingredients a la greixonera la col·locarem sobre el foc i mesclarem amb molta cura fins que estigui molt calent.
Esper que us agradi!
Bon profit!!
![Frit de pastanaga morada](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/pastanaga-03.jpg)
![Frit de pastanaga morada](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/pastanaga-04.jpg)
![Maria Verger](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_002-1024x576.jpg)
La cuina de
Maria Verger
El frit de pastanaga morada és una recepta tradicional de Mallorca, tan tradicional i antiga que fins i tot arriba a ser desconeguda per a molts mallorquins. El frit és un clàssic a Mallorca, un guisat sec amb ingredients de temporada i adaptat a les diferents èpoques de l’any. Aqueste es fa entre març i maig que és l’època de la pastanaga morada.
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_001-1024x576.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_003.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_004.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_005.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_006.jpg)
![Frit de pastanaga morada](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_007.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_008.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_009.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_010.jpg)
![Frit de pastanaga morada](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_011.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_012.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_013.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_014.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_0015.jpg)
![Recepta Frit de pastanaga morada](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_016.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_017.jpg)
![](https://agromart.es/wp-content/uploads/2023/03/Pastanagues_fija_018.jpg)