Pollastre amb verduretes
Aquesta és una recepta molt fàcil, senzilla ia l’abast de tothom, fins i tot d’aquells que normalment no cuinen, animeu-vos a tastar-la, us encantarà… Aquest pollastre es fa pràcticament sol!
Maria Verger
Ingredients
- 1 pollastre tallat en 12-14 trossos
- Verdures per fer brou (porro, api, pastanaga, nap, xirivia…)
- 2 litres d’aigua
- 5 patates
- 1 ceba
- 3 pastanagues
- 200 g de mongetes verdes rodones fines
- 300 g de cols de brot (Brussel·les)
- 4 tomàtigues de ramellet ratllades
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de moraduix
- Sal
Preparació
Aquesta recepta té dues parts:
1a Part
- Posem dins una olla 2 litres d’aigua, les verdures per fer el brou, el pollastre, un poc de sal i ho feim bullir 15’ amb olla ràpida o 1/2 hora amb olla convencional. No ha d’estar totalment cuita la carn.
- Colem el brou i el reservem.
- Salpebrem el pollastre i el passam per farina.
- Pelam les patates, les tallam a daus i hi posam un poc de sal.
- Dins una paella posam oli i fregim les patates. Les reservam.
- Dins el mateix oli, fregim el pollastre enfarinat i ho fregim fins que tengui un bon color daurat, ho reservam.
2a Part
- Dins una greixonera hi posam oli (podem reutilitzar l’oli on hem fregit les patates i la carn), hi sofregim la ceba tallada a daus petits fins que tengui coloret ,seguim sofregint les verdures, les pastanagues, les mongetes, les cols de Brussel·les, les tomàtigues, el llorer, el moraduix, sal i finalment el brandi. Un cop evaporat l’alcohol i sopam el brou fins que tapi completament les verdures.
- Ho deixam bollir i hi posam la carn de pollastre reservada, si fa falta afegirem brou, deixam bollir i comprovam el punt de cocció de la carn i si és fat ho posam bé de sal.
- Afegim les patates i quan torni a alçar el bull podem aturar el foc i ja està llest.
Bon profit!!
La cuina de
Maria Verger
Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten dels aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de María Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.