Tumbet amb ous fregits
Ingredients tumbet
- Oli d’oliva extra ecològic
- 1kg de patates
- 1 carabassí
- 2 albergínies
- 1 pebre vemell
- 1 cabeça d’all
- 2 fulles de llorer
- 400/500 g de tomàtiga triturada o ratllada
- Sal
- Moraduix
- ous
Preparació tumbet amb ous fregits
1.
Pelarem les patates les netejarem i tallarem en rodanxes més o manco igual de gruixades les posarem sal, les fregirem i les col·locarem com a base dins una safata o greixonera.
2.
Mentre es fregeixen les patates, netejarem i tallarem el carabassí i l’albergínia en tallades rodones, les posarem un poc de sal i ho fregirem una cosa darrera l’altre, en treure’l de la paella el col·locarem sobre paper de cuina absorbent i després l’anirem col·locant formant capes sobre les patates.
3.
Trossejarem amb la mà un pebre vermell li posarem la sal, prepararem els alls donant un copet a cada un, continuarem fregint els alls juntament amb el pebre, a foc lent perquè quedin confitats, s’escorren bé de l’oli i es col·loquen sobre les verdures anteriors.
4.
En el nostre cas hem aprofitat la salsa de tomàtiga que vàrem fer en una recepta anterior: Conserva de Tomàtiga.
Alternativament, si no teniu salsa de tomàtiga ja preparada l’elaborau de la següent manera: Posar el colofó, farem una bona salsa de tomàtiga amb molt poc oli, la tomàtiga ratllat o triturat, sal, una culleradeta de sucre* (per treure l’acidesa), oregà a gust i 2 fulles de llorer.
Deixarem fer aquesta salsa a foc lent i quan hagi reduït i estigui ben feta l’escamparem sobre de manera que quedi cobert tot i arribi a la base.
És important que quedi sucós de salsa, no d’oli.
5.
Per acompanyar aquest tumbet i hi ha moltes opcions, carn, peix, nosaltres hem triat ous fregits, les farem just abans de servir, amb oli net i abundant, que estigui ben calent perquè surti randeta torradeta.
Bon Profit!
La cuina de
Maria Verger
Les receptes són com les instruccions de vol, ens porten dels aliments i ingredients a meravellosos plats. I gràcies a la bona mà en la cuina de María Verger, podem oferir-te una especial selecció de receptes.